International Web Site

Η/Μ Εγκαταστάσεις
>> FINE
Αρχιτεκτονικά
>> IDEA
Διαχείριση Εργων
>> ERGA
Εκδοση Οικ. Αδειών
>> ADEIA
Στατικά
>> STRAD Eurocodes
CAD
>> 4MCAD
>> Άλλα Προγράμματα
 
 
Site map
 
     
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Ιστορία Επιτυχίας για το ίδιο το ITC (τον επίσημο Οργανισμό του IntelliCAD), τα IDEA και FINE

Σε συνέχεια της 4ης διεθνής συνάντησης του Οργανισμού ITC (IntelliCAD Technology Consortium – www.intellicad.org), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο 2008, και μετά την εξαιρετική επιτυχία των παρουσιάσεων της 4Μ που σχολιάστηκαν πολύ θετικά από τους δημοσιογράφους (Deelip Menezes www.intelliCAD.net και Ralph Grabowski http://worldcadaccess.typepad.com/), ο Οργανισμός IntelliCAD έκρινε σκόπιμη την ανάρτητη στην επίσημη ιστοσελίδα του (www.intellicad.org) ιστοριών επιτυχίας (success stories) για τα πακέτα IDEA και FINE, γεγονός που συνιστά τεράστια διεθνή επιτυχία για την 4Μ, αλλά και για το Ελληνικό Λογισμικό γενικότερα. Ολόκληρα τα κείμενα παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού, στην ενότητα «success stories», ή απευθείας στην διεύθυνση: www.intellicad.org/success/index.php.
 
 
Διεθνή Blogs της 4Μ για 3D BIM/IFC Architecture

Εντυπωσιακός είναι ο αριθμός των επισκεπτών τόσο στο αγγλόφωνο blog www.bim-architecture.com/ όσο και στο Ισπανόφωνο www.arquitectura-3d.com, που έχουν αποκλειστικό αντικείμενο τον Αρχιτεκτονικό σχεδιασμό με σύγχρονα εργαλεία BIM, και προάγουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του IDEA σε όλη την υφήλιο. Οσο για το δεύτερο, πέρα από την Ισπανία χιλιάδες είναι οι επισκέψεις και από όλες τις ισπανόφωνες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

 
 
Η QSAI Στρατηγικός Εταίρος της 4Μ, συνιστά το IDEA στο σύλλογο Αρχιτεκτόνων της Καταλωνίας

Η 4Μ αποτελεί επίσημα στρατηγικό εταίρο για την QSAI, η οποία προωθεί και υποστηρίζει το 4MCAD και τις κάθετες εφαρμογές 4Μ στην αγορά της Καταλωνίας και της Ισπανίας. Με αιχμή το IDEA, συνιστά την τεχνολογία 4Μ στα 3000 μέλη του τοπικού Αρχιτεκτονικού Συλλόγου (COAC). Σημειωτέον, οτι η QSAI (www.qsai.es) | ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2009 με έδρα την Βαρκελώνη, προωθώντας τεχνικές και εργαλεία πληροφορικής στους Αρχιτέκτονες, σε στενή συνεργασία με το ακαδημαϊκό χώρο, ως πόλος μεταφοράς πανεπιστημιακής γνώσης στον κλάδο των κατασκευών.

 
 
ProgeSoft Architecture powered by IDEA

Η Progesoft μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες CAD στον Κόσμο, κυκλοφόρησε το λογισμικό Αρχιτεκτονικής Σχεδίασης Progesoft Architecture, βασισμένου στο IDEA OEM. Η πρώτη παρουσίαση έγινε στην έκθεση πληροφορικής SAIE στην Bologna της Ιταλίας. Πρόκειται για έναν ακόμα εταίρο διεθνούς κύρους, που προωθεί τεχνολογία 4Μ ΟΕΜ. Επισημαίνεται, ότι η Progesoft (www.progesoft.com) | Ιδρύθηκε το 1985 με έδρα το Como στην Ιταλία και είναι ιδρυτικό μέλος του ITC (IntelliCAD Technology Consortium) από το 1999. Ανάμεσα στους 150.000 πελάτες της είναι η ABB, ENEL, Halcrow, Schneider κ.α.

 
 
Τα Προγράμματα 4M επίσημη επιλογή της Πολιτείας για τις 13 Περιφέρειες της Χώρας

Ο Δημόσιος Διαγωνισμός για το Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα των Περιφερειών (αρ. Διακ. ΑΠ. 13588/25-4-2001 του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α) κατακύρωσε το ενοποιημένο Υπερπακέτο Λογισμικού 4Μ (IDEA, FINE, STRAD, STEEL) με το οποίο εξοπλίστηκαν ήδη όλες οι Περιφέρειες της Ελλάδας. Ενα σύνολο 80 Πακέτων Προγραμμάτων 4Μ χρησιμοποιούνται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες όλων των Περιφερειών της Χώρας για την Μελέτη και κυρίως τον έλεγχο Μελετών που αφορούν στα Δημόσια Εργα. Η μεγάλη αυτή επιτυχία για το Λογισμικό 4Μ σημαίνει ότι το FINE, το IDEA, το STRAD και το STEEL αποτελούν πρακτικά το πρότυπο με βάση το οποίο εκπονούνται και ελέγχονται οι κτιριακές μελέτες Στατικών, Η/Μ Εγκαταστάσεων και Αρχιτεκτονικών από τις Υπηρεσίες του Δημοσίου σε επίπεδο Περιφέρειας και κατεπέκταση Νομαρχιών και Δήμων.
 
 
Η 4Μ Νο 1 Εταιρεία Τεχνικού Λογισμικού, όπως δείχνουν οι έρευνες της Knowsys.

Σύμφωνα με τις 2 έρευνες της Knowsys, που δημοσιεύτηκαν στους Οδηγούς «Υποδομή & Engineering 2001-2002» και «Υποδομή & Engineering 2003-2004», η 4Μ είναι και παραμένει με διαφορά, πρώτη Ελληνική Εταιρεία Τεχνικού Λογισμικού, και μάλιστα σε μεγάλη απόσταση από την δεύτερη. Με ένα εντυπωσιακά μεγάλο μερίδιο της τάξης του 35%, η 4Μ σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας διατηρεί και έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Σύμφωνα με τα τεκμηριωμένα στοιχεία των επίσημων δημοσιευμένων ισολογισμών των εταιρειών, ο συνολικός τζίρος της 4Μ για το έτος 2002 κυμάνθηκε περί τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ, προσαυξημένος κατά 31% σε σχέση με το 2001, και μάλιστα με διαφορά σχεδόν 1.000.000 ευρώ από τη δεύτερη σε τζίρο εταιρεία. Από το έτος 2003 και μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια ανάλογη έρευνα, είναι όμως βέβαιο ότι στο μεταξύ η 4Μ έχει βελτιώσει ακόμα περισσότερο τα μεγέθη της και παραμένει στην κορυφαία θέση.
 
 
Τα προγράμματα 4Μ στις Διεθνείς Αγορές Τεχνικού Λογισμικού

Από το 2001 που ξεκίνησε συστηματικά η δραστηριοποίηση της εταιρείας μας πέραν των Ελληνικών συνόρων, τα προγράμματα 4Μ έχουν ήδη κατακτήσει αξιοσημείωτη θέση στο διεθνές στερέωμα του Τεχνικού Λογισμικού. Σήμερα η 4Μ είναι μεγάλη δύναμη Τεχνικού Λογισμικού στον Βαλκανικό χώρο και την Νοτιοανατολική Ευρώπη, με σημαντική δραστηριότητα σε Κεντρική Ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία), καθώς επίσης σε Λατινική Αμερική και Ασία (Ινδία, Φιλιππίνες, Μαλαισία). Μερικές από τις διεθνείς επιτυχίες της 4Μ, που ουσιαστικά συνιστούν διεθνή επιτυχία του Ελληνικού Τεχνικού Λογισμικού, συνοψίζονται στις ακόλουθες παραγράφους.
 
 
Το IDEA στην Γαλλική Αγορά από την DP-TECH: Από τον Ιανουάριο 2007 το IDEA πωλείται με επιτυχία στην Γαλλία, από την Γαλλική Εταιρεία DP-TECH (www.dp-cad.com), η οποία είναι μέλος του ITC (IntelliCAD Consortium) και κατέχει ηγετική θέση στην Γαλλική Αγορά του CAD. Το IDEA προωθείται από την DP-TECH σε Γαλλία, Καναδά και στην Γαλλόφωνη Διεθνή Κοινότητα γενικότερα, με την εμπορική ονομασία IntelliPLUS Architectural Powered by IDEA, ονομασία που συμπλέει με αυτήν της Σουϊτας τεσσάρων εφαρμογών IntelliPLUS της DP-TECH. Μάλιστα το γεγονός ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP-TECH Cedric Desbordes τυγχάνει ταυτόχρονα και πρόεδρος του ITC, προσδίδει στρατηγική διάσταση στη παραπάνω συνεργασία, καθώς ενισχύει την συμπαραγωγή λογισμικού μεταξύ των μελών του ITC, με την 4Μ να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Την μεγάλη επιτυχία του IDEA στην Γαλλία διαδέχθηκε (Απρίλιος 2008) και το λανσάρισμα της Γαλλικής έκδοσης Η/Μ εγκαταστάσεων FINE με την ονομασία IntelliPLUS MEP (Mechanical, Electrical & Plumbing) επίσης από την DP-Tech.
 
Τα προϊόντα 4Μ στην Ιταλία από το Εξουσιοδοτημένο μας Κέντρο Aster: Η Aster Solution είναι μιά νέα εταιρεία που ιδρύθηκε το 2002 από δύο νέους Πολιτικούς Μηχανικούς, τον Fabio Mosca και τον Claudio Di Taddeo, ο οποίος τυγχάνει και ιδρυτής του Συλλόγου νέων Ιταλών Μηχανικών. Η Aster τροφοδοτεί το portal για Μηχανικούς www.asteringegneria.com με 30.000 μέλη, προσφέροντας ενημέρωση, και freeware εφαρμογές για Μηχανικού.
 
QSAI στην Ισπανία: Η QSAI (www.qsai.es) προωθεί και υποστηρίζει το 4MCAD και τις κάθετες εφαρμογές 4Μ στην αγορά της Καταλωνίας και της Ισπανίας. Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2009 με έδρα την Βαρκελώνη, προωθώντας τεχνικές και εργαλεία πληροφορικής στους Αρχιτέκτονες, σε στενή συνεργασία με το ακαδημαϊκό χώρο.
 
NilSoftware στην Γερμανία: Η NilSoftware (www.nilsoftware.com) είναι από το 2006 ο Αντιπρόσωπος της 4Μ στην Γερμανία, ενώ είχε προηγηθεί διετής συνεργασία με την επίσης Γερμανική Lebedos. Τα προγράμματα 4Μ αναμένεται να εντείνουν την παρουσία τους όταν θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως η μετάφρασή τους στην Γερμανική γλώσσα, σε μιά αγορά που έχει τεράστιες προοπτικές, αλλά χαρακτηρίζεται και με πολύ σκληρό ανταγωνισμό.
 
LIMU Ο Διανομέας μας σε Σουηδία-Σκανδιναβία: Από τον Μάρτιο του 2005, τα προϊόντα της 4Μ προωθούνται στις Σκανδιναβικές χώρες μέσω του κεντρικού διανομέα μας LIMU (www.lundgren.biz). H εταιρεία LIMU με αντικείμενο CAD και άλλες I.T. εφαρμογές, ιδρύθηκε το 1975 από τον Roland Lundgren, Πολιτικό Μηχανικό (University of Lulea), με έδρα το Αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης, μισή ώρα από την πρωτεύουσα της Σουηδίας. Οπως αναφέρει ο Ιδρυτής της εταιρείας, η έρευνα της LIMU για σύγχρονα, φιλικά και προσιτά σχεδιαστικά προγράμματα, τους οδήγησε στο IntelliCAD και στο IDEA της 4Μ, μια ώριμη και συνειδητή επιλογή που η εταιρεία προωθεί με ενθουσιασμό στην αγορά της Σουηδίας.
 
Generalcom στην Ουγγαρία: O Συνεργάτης μας στην Ουγγαρία, η εταιρεία GeneralCom (www.generalcom.hu), ιδρύθηκε το 1996 με αντικείμενο τις τηλεπικοινωνίες, το technical controlling και το project management, παράλληλα με ένα ευρύτατο πεδίο δραστηριοτήτων μηχανικού στον χώρο των μελετών και κατασκευών. Πρόκειται ουσιαστικά για μιά μεγάλη εταιρεία με partners ηχηρά ονόματα, μεταξύ των οποίων και η Vodafone, η Siemens και η Ericsson. Τo 4Μ-IntelliCAD κυκλοφορεί στην Ούγγρικη γλώσσα ήδη από το 2008.
 
Datacomp, ο Συνεργάτης 4Μ στην Πολωνία (www.datacomp.pl) προωθεί το 4MCAD IntelliCAD, καθώς επίσης και τις κάθετες εφαρμογές 4Μ από το 2009. Είναι από τις εταιρείες πρωταγωνίστριες στο χώρο του CAD στην Πολωνία με μακρόχρονη εμπειρία και αρκετά δικά της προϊόντα λογισμικού, τα οποία συνεργάζονται με το 4MCAD.
 
Η Εταιρεία CAD Systemy (www.cadsystemy.sk) στο Zvolen της Σλοβακίας είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της 4Μ στην χώρα, προωθώντας το 4MCAD στην Σλοβάκικη γλώσσα, και έχοντας μεταξύ άλλων κατοχυρώσει και την ιστοσελίδα www.4mcad.sk.
 
Η Εταιρεία ARCH LAB (www.4mcad.cz) στο Olomouc της Τσεχίας είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της 4Μ στην χώρα, προωθώντας το 4MCAD στην Τσέχικη γλώσσα, και έχοντας επίσης κατοχυρώσει και την ιστοσελίδα
www.4mcad.cz.
 
GADSoft στην Πορτογαλία: Η εταρεία CADSoft (www.cadsoft-portugal.com) δραστηριοποιείται στο χώρο του CAD αντιπροσωπεύοντας μεγάλη γκάμα εφαρμογών. Με επικεφαλής τον Joao Santos, η CADSoft προωθεί με επιτυχία το Λογισμικό της 4Μ στην Πορτογαλία και μάλιστα με τις μισές εφαρμογές 4Μ ήδη μεταφρασμένες στα Πορτογαλικά.
 
KeniCAD στην Ρωσία: Στην Ρωσία η 4Μ αντιπροσωπεύεται από την εταιρεία λογισμικού CAD KeniCAD, η οποία εδρεύει στο Kaliningrad και διευθύνεται από τους Μηχανικούς Sergey Fadeev και Mikhail Voronkov. Ηδη το πρόγραμμα 4Μ-IntelliCAD έχει μεταφραστεί στα Ρώσικα και προωθείται σε όλα τα πλάτη και μήκη της Ρωσίας, ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η τεχνική εταιρεία Sibiproect στην Σιβηρία αποτελεί μεγάλο πελάτη της 4Μ.
 
Blue Ocean στην Νότια Αφρική: Η 4Μ δραστηριοποιείται στην αγορά της Νότιας Αφρικής από το 2007, οπότε ξεκίνησε η συνεργασία με την εταιρεία Blue Ocean www.blueoceanengineer.co.za  στην περιοχή του East London. Παράλληλα με την προώθηση των προγραμμάτων 4Μ, η Blue Ocean με επικεφαλής τον Johan Venter αποτελεί και training CAD Center, παρέχοντας εκπαιδευτικές υπηρεσίες στο 4Μ-IntelliCAD και στο IDEA.
 
TotalCAD (www.totalcad.com), o Συνεργάτης σε Βραζιλία και Αργεντινή: Η Εταιρεία TotalCAD με έδρα το Sao Paolo της Βραζιλίας, αλλά και με υποκατάτημα στο Buenos Aires, είναι από τις πιό σημαντικές και δραστήριες Εταιρείες στην αγορά του CAD στην Νότια Αμερική. Από άποψη οικονομικών αποτελεσμάτων, είναι μέσα στους 3 καλύτερους συνεργάτες της 4Μ με σημαντικές πωλήσεις κάθετων εφαρμογών 4Μ.
 
H Grupo Borgio (www.grupoborgio.com.mx) είναι μία από τις κορυφαίες προμηθεύτριες εταιρείες CAD στο Μεξικό με εμπειρία από το 1998, δραστηριοποιούμενη ιδιαίτερα στο χώρο των Αρχιτεκτονικών Γραφείων. Από τον Νοέμβριο 2010 προωθεί το IDEA στο Μεξικό.
 
Quartz, o Συνεργάτης μας στην Ουρουγουάη: Από το 2003, η Quartz (www.quartz.com.uy), καλλιεργεί και προωθεί την τεχνολογία 4Μ στην Ουρουγουάη και τις γειτονικές χώρες. Διευθύνεται από τον Μηχανικό Daniel Alayon, ο οποίος περιστοιχίζεται από ομάδα συναδέλφων κάθε ειδικότητας. Ανάμεσα στις επιτυχίες της 4Μ-Quartz, συγκαταλέγεται η μεγάλη πώληση στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού της Ουρουγουάης, η καθιέρωση μαθήματος πάνω στο πρόγραμμα IDEA στην Σχολή Αρχιτεκτόνων (Architectural Faculty, University of Montevideo) κ.α.
 
Samhitha, o Συνεργάτης μας στην Ινδία: Από το 2003 τα προγράμματα της 4Μ προωθούνται στην Ινδία με έδρα το Hyderabad, ξεκινώντας αρχικά με το 4Μ-IntelliCAD. Σήμερα όλα σχεδόν τα προϊόντα 4Μ προωθούνται στην Ινδία (σε αυτό βοηθάει και η Αγγλική γλώσσα), μέσω ενός δικτύου 4 αντιπροσώπων της Samhita (www.samhitacg.com) στα 25 κράτη (states) της Ινδίας. Το Λογισμικό 4Μ και ειδικά τα προγράμματα FINE και IDEA, έχουν να επιδείξουν σημαντικές επιτυχίες, τόσο στα Τεχνικά Γραφεία, όσο και στα Ινστιτούτα που τα έχουν προμηθευτεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Ταυτόχρονα, Παράρτημα της Samhita προωθεί τα προγράμματα 4Μ και στις χώρες των Αραβικών Εμιράτων.
 
Λογισμικό 4Μ στις Φιλιππίνες από την Endec: Η συνεργασία που ξεκίνησε το 2005 με την εταιρεία συμβούλων μηχανικών Endec (www.endecinc.com) επικεντρώθηκε αρχικά στο 4M-IntelliCAD, όπου πραγματοποιήθηκαν σημαντικές πωλήσεις, ενώ στις μέρες μας η συνεργασία επεκτάθηκε και στις Κάθετες Εφαρμογές, όπου οι προοπτικές είναι πολλά υποσχόμενες. Εξάλλου, πρόσφατα η 4Μ ξεκίνησε συνεργασία με την Μαλαισιανή Εταιρεία CAD Solutions.
 
Enggsoft σε Taiwan και Κίνα: Η 4Μ ξεκίνησε πρόσφατα συνεργασία με την εταιρεία πληροφορικής Enggsoft (www.enggsoft.com) για την προώθηση των προγραμμάτων της στις αγορές της Ταϊβάν και της Κίνας. Στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει και η μετάφραση των προγραμμάτων 4Μ στην Κινέζικη γλώσσα.
 

4Μ Ηγέτιδα Δύναμη Τεχνικού Λογισμικού στην Ν/Α Ευρώπη

Η 4Μ μετά από 6 χρόνια δραστηριοποίησης στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, έχει καταφέρει να δημιουργήσει όνομα κύρους (brand name) στο Τεχνικό Λογισμικό, αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους παίκτες στην αγορά των προγραμμάτων για Μηχανικούς. Ειδικότερα:

  1. Στην Τουρκία, τα προϊόντα 4Μ προωθούνται και υποστηρίζονται από την 4M Teknik Yazilim, Θυγατρική Εταιρεία της 4Μ, η οποία ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2005, διαδεχόμενη το προηγούμενο σχήμα 4Μ-ELETRA που λειτουργούσε μέχρι το 2002. Η Τούρκικη 4Μ έχει έδρα την Σμύρνη και γραφεία στο Κέντρο της πόλης, ενώ το δίκτυο Αντιπροσώπων εκτείνεται σε πολλές πόλεις και σε στενή επαφή με τους τοπικούς Συλλόγους Μηχανικών. Τούρκικη Ιστοσελίδα (www.4msa.com.tr), Τούρκικο newsletter, έντονη παρουσία με άρθρα και διαφημίσεις στον τύπο και προ πάντων η ομάδα των τριών μόνιμων υπαλλήλων περιστοιχισμένη από επτά έμπειρους Τούρκους Μηχανικούς που υποστηρίζει τα πλήρως εκτουρκισμένα προϊόντα IDEA, FINE, STEEL, STRAD και 4Μ-IntelliCAD, δημιουργούν το προφίλ μιά αμιγώς Τούρκικης Εταιρείας, η οποία ωστόσο προάγει το Ελληνικό Λογισμικό στην γείτονα χώρα.
  2. Στην Βουλγαρία (www.4msa.bg), η 4Μ διαθέτει δύο Κεντρικούς Διανομείς, την Domoplan και την Akvaklima, καθένας από τους οποίους έχει να επιδείξει πλούσια δραστηριότητα σε όλα τα επίπεδα (πχ. συμμετοχή σε όλες τις αντίστοιχες εκθέσεις, συνεργασία με Δημόσια και Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο, διαρκείς παρουσιάσεις-roadshows κ.α.). Τα περισσότερα προϊόντα έχουν μεταφραστεί στην Βουλγάρικη γλώσσα και χρησιμοποιούνται σήμερα από περισσότερα από 300 Γραφεία Μηχανικών.
  3. Στην Ρουμανία, η 4Μ διαθέτει δίκτυο από τρείς αντιπροσώπους, ανάμεσα στους οποίους είναι και η IntelliTECH Slr, (www.intellitech.ro)εταιρεία πληροφορικής με ιδιαίτερη εμπειρία στο χώρο του CAD, που προωθεί με μεγάλη επιτυχία τα προϊόντα της 4Μ και μάλιστα σε όλο το εύρος τους.
  4. Στην Κύπρο, η 4Μ δραστηριοποιείται εδώ και 20 περίπου χρόνια, με Κεντρικό Αντιπρόσωπο την AuDeSy, η οποία διαθέτει αξιόλογο πελατολόγιο και αποτελεί την πρώτη δύναμη Τεχνικού Λογισμικού στην Κύπρο. Ενα μεγάλο μέρος της δραστηριότητας της AuDeSy αφορά στα Στατικά, όπου ανάμεσα στα άλλα, διοργανώνει τακτικά σεμινάρια αναφορικά με τις εξελίξεις στους Κυπριακούς Κανονισμούς.
  5. Στις υπόλοιπες χώρες της περιοχής, η 4Μ διατηρεί επαφές τις οποίες σκοπεύει να αξιοποιήσει κατάλληλα στο κοντινό μέλλον.
 
  Σχετικά Θέματα
 
>> Τελευταία Νέα
 
>> Ιστορικό της 4Μ